BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az offshore-amnesztia keretében eddig 55 milliárd forint érkezett haza

Az elmúlt másfél évben 55 milliárd forint érkezett haza Magyarországra az offshore-adóamnesztia keretében - írta a Magyar Nemzet szerdán.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a lapot úgy tájékoztatta, hogy 2011-ben 2,9 milliárd, az idén az év első hét hónapjában 2,6 milliárd forint adóbevétel származott a kedvezményes adózási szabályból.

E szerint ha egy üzletember hazautalja a külföldről származó, vagy offshore cégben, külföldi bankszámlán tartott pénzét, és itthon 10 százalék adót fizet, a vagyon eredetét sem a magyar adóhatóság, sem az igazságszolgáltatás nem firtathatja.

Nink Gabriella, a KPMG adótanácsadó cég igazgatója a lapnak elmondta, az utóbbi hónapokban nem érezhető az év végén lejáró amnesztia iránti érdeklődés növekedése, de az sem zárható ki, hogy az utolsó hónapok gyökeres változást hoznak ebben.

 

 

 

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.