BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghátrált Hollande a szupergazdagok ügyében

Az üzletemberek és adótanácsadók erőteljes lobbizásának hatására Francois Hollande francia államfő lazítani fogja a vagyonos magánszemélyekre kivetendő adó tervét – értesült a Le Figaro.

A tavaszi választás után az elnöki székbe került szocialista államfő kampányának egyik fő eleme volt, hogy az egymillió eurónál többet kereső magánszemélyekre majd 75 százalékos jövedelemadót vet ki.

A javaslat bírálói szerint, ha Hollande elképzelése teljes mértékben megvalósulna, az jelentősen rontaná az ország versenyképességét. A nyáron sorra láttak napvilágot ugyanis olyan értesülések, hogy egyes cégek a teljes menedzsment külföldre történő kihelyezését fontolgatták.

A legújabb, az eredeti tervet lazító elképzelések szerint csupán a munkajövedelmekre vetnék ki a 75 százalékos adót. A tőkejövedelmekre, így például a részvény- vagy cégeladásból, illetve osztalékokból származó bevételekre nem vonatkozna az extra magas teher.

A jobboldali napilap emellett úgy értesült, hogy a kis- és középvállalkozások adóját jövőre mégsem csökkentik, mint ahogy a szocialisták ígérték. Az eredeti tervek szerint a 33 százalékos társasági adó mértéke a kkv-k esetében 30, míg a mikrovállalkozásoknál 15 százalékra esett volna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.