BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem mindenhol szűnik meg a brit banktitok

Nagy-Britannia ugyan bejelentette, hogy az olyan brit adóparadicsomokban, mint a Bermudák és a Cayman-szigetek, megszűnik a banktitok, ám megmarad a La Manche-csatornabeli Jersey és Guernsey brit szigeteken. E két szigeten ugyanis sok betétes pénz található.

Jersey 98.000 lakója közül minden ötödik a pénzügyi szektorban dolgozik. A székhelyen, St. Helierben pedig sok tucat nemzetközi nagybank telepedett meg, amelyek ügyfelei vagyonos magánosok és cégek a világ minden részéről. Jersey és Guernsey messzemenő függetlenséget élvez Nagy-Britanniától, és ezért nem kényszerithetők arra, hogy megvalósitsák az EU irányelveit. A Die Presse szerint egészen egyszerű oka van annak, hogy a banktitokhoz nem lehet nyúlni Jersey és Guernsey szigetén. Ugyanis médiajelentések szerint a két szigeten - átszámítva - 600 milliárd eurót helyeztek el. Osztrák nagybankoknak és konszerneknek is vannak Jersey-n képviseleteik különféle társaságok révén - tette hozzá a bécsi lap.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.