BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új adó jöhet

A nemzetgazdasági tárca olyan új adónemen dolgozik, amely jó alternatívát nyújtana a kis- és középvállakozásoknak - mondta a 180 percben Balog Ádám helyettes államtitkár.

Csütörtökig kell befizetni az első negyedévi adóelőleget az egyszerűsített vállakozó adót (eva) fizetőknek. Az adónem mértékének legutóbbi emelését követően kevesebb, mint 80 ezer vállalkozó választotta továbbra is ezt a lehetőséget, többnyire a szellemi-alkotói tevékenységet végzők.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tervei szerint az evát egy újfajta adónem váltaná fel – erről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár.

„Dolgozunk egy olyan, egyszerű adminisztrációval járó számviteli és adózási környezeten, ami általában a mikro-, a kis- és középvállalati szektornak jó alternatíva. Az evával továbbra is probléma, hogy alapvetően a szellemi tevékenységet végzők számára használható. … Ha 3-400 ezer vállalkozás számára lehetőség lenne, akkor már elégedettek lennénk” – nyilatkozta Balog Ádám.

A helyettes államtitkár az újfajta adónemről a 180 percben azt is elmondta, az semmiképpen sem fog nagyobb teherrel járni a jelenlegi adózási lehetőségeknél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.