BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymilliárdot szán a kormány a foglalkoztatási szolgálatra

A kormány jóváhagyta a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése II. című, egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű TÁMOP-projekt-javaslatot, elfogadta kiemelt projektként nevesítését, és hozzájárult ahhoz, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága a támogatási szerződést megkösse. Az erről szóló határozat pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

A projekt célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) szolgáltatási rendszerének fejlesztése, kapacitásának megerősítése, összefüggésben az NFSZ kibővülő szakmai feladataival, a közfoglalkoztatási programokban résztvevő álláskeresők és az inaktívak új keretek közé kerülő munkaerő-piaci reintegrációja révén.

A 2007-2013 közötti időszakban a magyar foglalkoztatási szolgálat fejlesztésének célja - igazodva az európai elvárásokhoz, gyakorlathoz - az, hogy a munkaerő-piaci részvétel növelése érdekében javítsa a munkaerő-piaci kereslet és kínálat összehangolását segítő eszközöket.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.