BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adósságrendezés: tízmilliárd forint az egyetemeknek

átcsoportosítás A kormány az idén 10 milliárd forintot szán az egyetemek és főiskolák adósságrendezésére – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Doncsev András Osztolykán Ágnes független képviselő kérdésére is leírta, hogy a kabinet idén a 2013. évi költségvetési támogatáson (ez 123 milliárd) kívül 27 milliárdot ad a PPP-konstrukció kiváltásásokra, valamint a 10 milliárdot a 2010 előtti uniós pályázati önrészek támogatására. A Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap közel 11 milliárdot ad azoknak az intézményeknek, melyek racionalizálják szakszerkezetüket és szervezeti irányításukat. Ezen kívül 10 milliárd forintot kapnak a felsőoktatási kiválósági minősítést elnyerő intézmények. A felsoroltak összesen 68 milliárdot jelentenek.

Osztolykán az iránt érdeklődött, hogy miért volt szükség nemrég 117 milliót átcsoportosítani a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek a rendkívüli költségvetési tartalékból, miután áprilisban már 400 milliót szintén átcsoportosítottak. A 2014-es költségvetésben pedig 1,151 milliárd foprintot terveznek az intézmény működésére, míg a felsőoktatásban elvonásokat észlel. Doncsev András szerint az átcsoportosítás bizonyos intézmények költöztetésének költségét is fedezi, hogy az állami beruházás az előre meghatározott ütemben haladhasson.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.