BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

2025-ig megduplázná a GDP-t Matolcsy György

A Nokia Siemens Networks (NSN) Kft. 180 embert foglalkoztató pénzügyi szolgáltatóközpontot nyitott Budapesten, amely közel 50 ország számára lát el cégen belüli számviteli, könyvelési feladatokat – jelentette be Ésik Róbert, az NSN Kft. ügyvezető igazgatója Budapesten, amikor stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormánnyal. A cégvezetés szándékai szerint a pénzügyi szolgáltató központ közel 180 fős létszáma az év végéig bővülhet. A finnországi központú, a világ 150 országában jelenlévő Nokia Siemens Networks több mint 1000 dolgozót foglalkoztat nálunk.

Az eseményen Matolcsy György azt közölte: a magyar bruttó hazai termék (GDP) 2025-ig történő megkétszerezése fontos nemzeti cél. A nemzetgazdasági miniszter szerint a GDP megduplázásához meg kell háromszorozni az ország külgazdasági teljesítményét; ebben is segít a Nokia Siemens Networksszel aláírt megállapodás. Kiemelte: a kormány 2020-ig legalább egymillió új munkahelyet szeretne teremteni, és visszatérésre kívánja ösztönözni a külföldön dolgozó „félmillió kitűnő magyar munkavállalót”.

A stratégiai megállapodásnak alapvetően három célja van: hogy megteremtse az NSN hosszú távú hazai jelenlétét támogató párbeszédet, elősegítse a cég magyarországi tevékenységének bővítését, valamint hogy növelje a magyar gazdaság teljesítményét és versenyképességét – jelezte Ésik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.