BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami tulajdonú ingatlanokat adnának az egyházaknak

A költségvetés módosító indítványai, valamint az állami vagyon szabályozása volt napirenden a parlamenti ülés utolsó óráiban.

Hosszú munkahét ért véget a parlamentben ma kora este: hétfő és kedd után ma a szokásoktól eltérően ismét plenáris ülést tartottak. Lefolyt a költségvetés részletes vitája, minimális kormánypárti aktivitással, így az ellenzéki pártok nagyrészt csak a saját módosító javaslataikról beszéltek, amelyeket viszont várhatóan elutasít majd a kormánytöbbség.

Az MSZP részéről Göndör István arról beszélt: a benyújtott módosítók nagy száma is azt mutatja, a képviselők közül többen is sokallják, hogy a kormány a Terrorelhárítási Központra 13,4 milliárd forintot szánt. A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy a módosító indítványok között az evát felváltó adó nem jelenik meg közvetlen költségvetési bevételként.

A jobbikos Nyikos László azt kifogásolta, hogy egyetlen ellenzéki javaslatot sem támogatott a kormányoldal. Indítványai a költségvetés kiadási oldalára koncentrálnak, ő elsősorban megtakarítani szeretne - mondta. Párttársa, Z. Kárpát Dániel arról beszélt, hogy az iskolatejprogramra szánnának többletforrásokat, és a tanyaprogram támogatását is növelnék.

Az LMP-s Szél Bernadett a kisgyermeket nevelő nők munkaerőpiacra való visszalépését segítené nagyobb támogatással. Schiffer András hiányolta, hogy a költségvetésben a "pofátlan pocséklás" mellett nincs forrás a helyi gazdaság erősítésére. Példaként említette a kormányzati kommunikációra szánt összegek hárommilliárd forint fölé emelését, amivel az Orbán-kormány megduplázza a Bajnai-kabinet költekezéseit.

Ezek után került napirendre az állami vagyonról szóló törvény módosításának vitája. A négy fideszes képviselő által jegyzett indítvány egyebek mellett tizenhárom állami tulajdonban lévő ingatlant engedne át ingyenesen egyházi, illetve társadalmi szervezeteknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.