BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IMF "nem szívbajos" – Az ingatlanadó is szóba kerülhet

A tranzakciós illeték ügye is elő fog kerülni az IMF/EU-tárgyalásokon, miután Simor András „dörgedelmes levelet” írt – mondta Varga Mihály tárca nélküli miniszter az MTV reggeli műsorában.

Simor András korábban azt írta – többek között – Matolcsy Györgynek  címzett levelében, hogy a tranzakciós illeték kiterjesztése sérti a jegybank függetlenségét.

Varga Mihály jelezte: kemény tárgyalásokra számít. Az IMF feltételeiről azt mondta: vannak sejtései, de nem tudja pontosan, mit várnak majd a Valutaalap szakemberei. Az adóügyek biztosan előkerülnek, és szó lehet majd az ingatlanadó esetleges bevezetéséről is, az IMF ugyanis „nem szívbajos”.

Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője péntek délután jelentette be: július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalóküldöttsége, ezt követően hamarosan megkezdődhetnek a hiteltárgyalások, ezzel együtt megszüntetik a jegybanki függetlenséggel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.