BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

FT: Már a következő hetekben "bóvli" lehet Magyarország

Két cikkben is foglalkozik a Financial Times felzárkózó térségi blogrovata (Beyondbrics) a magyarországi gazdasági kilátásokkal.

A londoni gazdasági napilap internetes kiadásának egyik írása szerint "Magyarország jövője ismét egyre homályosabb", és nem minden bajáért lehet az euróövezeti adósságválságot okolni, mivel saját politikája is "egyértelműen a probléma része".

A cikk valószínűnek nevezi, hogy Magyarországot "legalább az egyik" hitelminősítő leminősíti a következő hetekben. A Standard & Poor''s és a Moody''s szakértői néhány héten belül, a Fitch Ratings elemzői fél éven belül tesznek látogatást Magyarországon, és "minden jel leminősítésre mutat". 

A másik írás szerint mostanában nem könnyű gazdasági szakértőnek lenni Magyarországon. Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, aki heti rendszerességgel tart előadásokat magyar gazdasági kérdésekről, elmondta a lapnak: most már nem tesz eleget azoknak a kéréseknek, hogy küldje el előre mondandóját, mivel "az egy héttel korábban leírtak már nem érvényesek a konferencia időpontjában (...), minden nap új dolgokra kell reagálnunk".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.