BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kormány: Az egykulcsos adóval több pénz marad nálunk

A kormányszóvivő szerint az egykulcsos adórendszer a harmadik év végére válik teljessé.

Az egykulcsos adónak köszönhetően több pénz marad az embereknél, ezért a kormány ezen nem akar változtatni - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő a Kossuth Rádióban. Giró-Szász András a 180 perc című műsorban elmondta: a 16 százalékos arányos adórendszer hároméves program, amely a harmadik év végére válik teljessé.

Az, hogy a könnyítés után a lakosságnál maradó pénz nem jelent meg a gazdaságban, a devizahitelek, illetve a végtörlesztés miatti kiadásoknak tudható be - tette hozzá a kabinet szóvivője. 

Giró-Szász András azt mondta, hogy a kormány nem akar változtatni az egykulcsos adórendszeren. Hangsúlyozta, hogy az Európai Unió több tagállamában is alkalmaznak egykulcsos adót, és az IMF több ilyen országot is támogatott.

Az uniós kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatban megismételte, hogy a kormány minden olyan területen hajlandó a kompromisszumra, amely nem érinti a nemzeti szuverenitást. A bírók nyugdíjazása, valamint a jegybankelnök fizetése és eskütétele ügyében további egyeztetés szükséges – tette hozzá Giró-Szász András a 180 percben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.