BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kedvezőbb árfolyam miatt csökkenő adósság

Módosítók A jövő év végi GDP-arányos államadósság mutató mértékét a korábbi 76,8 százalékról 73,7 százalékra csökkenti a költségvetési bizottság által csütörtökön, a jövő évi büdzséhez beadott egyik bizottsági módosító. Az Országgyűlés honlapjára tegnap feltöltött javaslat a tervezett adósságot 283,40 forintos euró árfolyamon veszi számba a korábbi 299,40 forint helyett. Így az államháztartás központi alrendszere 2013 végén 21 724,9 milliárd forintadóssággal fog rendelkezni, ami 551 milliárddal kevesebb a korábban benyújtottnál, az önkormányzati szektor adósságát a javaslat 586 milliárddal, 577,5 milliárd forintra csökkentette. A GDP is 293 milliárd forinttal lesz alacsonyabb, összege 30 392 milliárd forintra módosul.

Egy másik javaslat a minimális koncessziós díjakról szól: ez Budapesten és Pest megyében első kategóriájú játékkaszinó esetében 631,2 millió forint, második kategóriásnál 368,2 millió forint lehet.

A költségvetési bizottság 50 milliót biztosítana az Élet Menete alapítványnak, 156 milliót az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség keretében működő 20 fős „zöld kommandó” felállítására, 204 milliót pedig a a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv felállítására. Utóbbi a lánctartozások felszámolását igyekszik segíteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.