BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két befektető 5,6 milliárdos beruházása Magyarországon

Az év első hetének első három napján két új külföldi befektető is döntött arról, hogy Magyarországra hozza új beruházását.

Az egyik projekt ipari, konkrétan elektronikai beruházás, a másik szolgáltató típusú. Az előbbi értéke 20, az utóbbié mintegy 10 millió dollár, vagyis összesen mintegy 5,66 milliárd forint.

Mint Rétfalvi György , az ITD Hungary vezérigazgatója egy délelőtti háttérbeszélgetésen felhívta a figyelmet: ebből a két beruházási döntésből a konkrét projekt majd csúsztatottan indul be. Általában 1-2 éves az "időeltolódás" a döntés megjozatala és a tényleges befektetés megvalósulása között.

Jelenleg egyébként 32 olyan beruházásról tárgyalnak az ügynökség szakemberei, amelyekről az idén várnak döntést. Ha mindegyik megvalósul, akkor mintegy 1,5 milliárd eurónyi befektetés érkezhet az országba, s mintegy 8000 új munkahely jönne létre.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.