BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Krämer: külföldi bankok érdekei elé kell helyezni a német népét

Németországnak vissza kell vonnia aláírását az európai bankunió létrehozására vonatkozó okmányról - mondta az alapblog.hu-nak Walter Krämer professzor, a dortmundi egyetem világszerte nagy tekintélynek örvendő gazdaság-és statisztika tudósa.

A berlini kormánynak száznyolcvan fokos fordulatot kell végrehajtania az euró mentésére vonatkozó politikájában, elérkezett az ideje, hogy a külföldi bankok érdekei elé helyezze a német nép  érdekeit. Egyebek között ezt mondja Walter Krämer.

Ő szervezte meg a német közgazdász társadalom történelmileg példátlan szabályos rebellióját Angela Merkel európai politikája ellen, százhetven – javarészt – elismert, tekintélyes tudós írta alá a Krämer által megszövegezett felhívást, amelynek címzettje egyrészt a német nép, másrészt a kancellár asszony.

Az alapblog.hu-nak adott interjúban a professzor egyebek között értésre adja, hogy az euróövezet öt legsúlyosabb helyzetben lévő országának bankjai kilencezer milliárd eurós adósságot halmoztak fel, ez háromszorosa az övezethez tartozó államok, a nemzeti költségvetések összadósságának. A legutóbbi csúcsértekezleten elhatározott európai bankunió létrejötte nem jelentene mást, mint azt, hogy a hanyagul gazdálkodó kereskedelmi bankok adósságait az európai adófizetőkre, vétlen polgárok százmillióira terhelik át.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.