BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsy: Az IMF ránk akarja tukmálni a hitelt

A jelenlegi kormánynak sosem volt szüksége az IMF-hitelre, csak védőhálóra, és ez utóbbiról szívesen tárgyalna - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Magyar Hírlapnak. "A nézetkülönbség abból adódik, hogy ránk akarják tukmálni a pénzt, nekünk meg nem kell" - jelentette ki Matolcsy, aki Magyarországon növekedési fordulatot jósol.

Magyarországon növekedési fordulat jön - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban. A kormány szerinte rendbe hozta az állam pénzügyeit, csökken az államadósság, mérséklődik az állam finanszírozási költsége, a növekedés forrását adják majd az itt működő nagy autógyárak, a fogyasztásbővülés a rezsiköltség-csökkentéssel a lakosságnál maradó forrásból, az uniós pénzek felhasználása, és növekedési potenciált jelent a munkahelyvédelmi akcióterv is.


Magyarország iránt a bizalom felépült, a világpiacon az egyik legkapósabb a forint állampapír - mutatott rá a miniszter, aki szerint a jelenlegi kormánynak sosem volt szüksége az IMF-hitelre, csak védőhálóra, és ez utóbbiról szívesen tárgyalnak. "A nézetkülönbség abból adódik, hogy ránk akarják tukmálni a pénzt, nekünk meg nem kell" - mondta a miniszter

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.