BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Moszkvában nyílik a második magán-kereskedőház, a Quaestor hozza létre

Moszkvában nyílik meg hamarosan a hazai kkv-k külföldi piacra jutását elősegítő újabb, magáncég által létrehozott kereskedőház – közölte Szijjártó Péter a Magyar Külgazdasági Szövetség közgyűlésén.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta: a moszkvai kereskedőházat a Quaestor hozza létre. A cég az orosz piacon ingatlan-, illetve energetikai beruházásaival van jelen.

Szijjártó Péter emlékeztetett: az első kereskedőházat, a tavaly decemberben megnyitott bakuit is egy magáncég, a Széchenyi Kereskedelmi Bank hozta létre.

A tervezett állami kereskedőházakkal kapcsolatban Szijjártó Péter elmondta: január 7-én jegyezte be a Fővárosi Törvényszék cégbírósága a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t, amely a külföldi képviseletek, az úgynevezett viszonylati kereskedőházak hazai központjaként fog működni. Az idei költségvetésben 3,15 milliárd forintot különítettek el az állami kereskedőházak kiépítésére.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.