BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sme: Orbán mentőcsomagja "szép példája a populizmusnak"

A Sme című liberális pozsonyi napilap keddi jegyzetében úgy látja: nagyon populista a magyar kormánynak a devizahitelesek megsegítésére hozott újabb döntése.

Az újság szerint a Fidesz frakcióvezetőjének kijelentése, miszerint a devizahitelesek ügyében a kormány az idén már a harmadik intézkedéscsomagot fogadja el, míg az előző kormány semmit sem tett, azt is elárulta, amit a frakcióvezető nem akart: ha ugyanis háromnegyed éven belül ez már a harmadik kísérlet, akkor nyilvánvaló, hogy az előzőek nem sokat értek. Ezért nem véletlen, hogy az új intézkedéscsomag bejelentése nem váltott ki sok örömet. Orbán terve, hogy a devizahitelesek egy összegben fizessék vissza adósságukat, mégpedig a jelenleginél kedvezőbb árfolyamon, ugyanis csak a gazdagoknak segít, olyanoknak, akiknek nincs problémájuk a felvett pénz visszafizetésével. 

"Az, hogy hatalmi beavatkozással hatályon kívül helyezik az érvényes szerződéseket és a piacgazdaság törvényszerűségeit, még kevésbé teszi megbízhatóvá a magyar gazdaságot. A forint árfolyama csökkenni fog, tehát a többi devizahiteles még rosszabb helyzetbe kerül. Szép példája a populizmusnak, amely első ránézésre szépnek látszik, de valójában mindent még rosszabbá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.