BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: a kormány megteremtette a növekedés lehetőségét

A magyar kormány úgy szervezte át az ország gazdaságát és nagy rendszereit, hogy azok lehetőséget teremtsenek a gazdasági növekedésre - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A külügyi és külgazdasági államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn telefonon adott interjúban arról beszélt: a kormány az elmúlt két, két és fél évben elvégezte azt a feladatot, amely odavezetett, hogy Magyarország Európának nem a problémát, hanem a megoldást jelenti.

Kifejtette: bár az eurózóna válsága kétségtelenül hatással van Magyarországra annak ellenére, hogy nem tagja az övezetnek, mégis, az elvégzett munka jó reményt ad arra, hogy 2013-ban növekedni tudjon az ország.

Az államtitkár szerint az államadósság csökkentésében sikeres volt a kormány. Magyarország az uniós tagországok egyike, amelyik csökkenteni tudja az államadósságát, a felszabaduló forrást pedig gazdaságfejlesztésre lehet fordítani - mondta. A nemzetközi cégekkel kötött megállapodásokkal újabb munkahelyteremtés lehetőségét építi ki a kormány, továbbá olyan befektetői klímát hoz létre, ahová érdemes újabb beruházásokat hozni, amelyek munkahelyeket teremtenek. A stratégiai megállapodások nemcsak a nagy nemzetközi cégekkel jelentenek szövetséget, hanem a magyar kis- és középvállalkozói világgal is - mondta.

Közölte, folytatódik a stratégiai együttműködési megállapodások megkötése, és utalt arra, hogy a következőt az indiai Tata cég magyarországi vállalatával írják alá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.