BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szíria: a brit kormány eltökélt a támadás iránt

Várakozás A további vegyi fegyveres támadások és a humanitárius katasztrófa elkerülése a célja egy szíriai katonai beavatkozásnak – ez áll a brit kormány állásfoglalásában, amelyet tegnap publikált a Downing Street, egy időben a brit alsóház Szíriával kapcsolatos ülésével. Jóllehet itt nem született döntés a támadásról, a királyi légierő hat vadászgépét – elővigyázatossági lépésként – már Ciprusra vezényelték.

Az ENSZ közlése szerint a megfigyelőknek a Damaszkusz keleti elővárosában augusztus 21-én történt gáztámadásról szóló jelentése mára készülhet el. Washington ugyan többször jelezte: biztosra vehető a támadás ténye, Barack Obama amerikai elnök egyelőre nem adott utasítást a támadásra.

Az árupiacok tovább erősödtek, ám a hirtelen támadás esélyének csökkenése miatt nyugodtabb volt a helyzet tegnap, mint az előző napokon. Az arany jegyzési ára unciánként fél százalékos visszaesés után 1412 dollár körül mozgott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.