BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

V4: elvetették Orbán ötletét

Visszautasították Orbán Viktor kezdeményezését a többi visegrádi állam vezetői, így szinte biztos, hogy nem készül közös közép-európai javaslatcsomag a gazdasági növekedés EU-szintű ösztönzéséről.

Pedig a miniszterelnök néhány hete Brüsszelben már be is jelentette, hogy közös program készül, sőt, úgy tervezte, hogy a hónap végi uniós miniszterelnöki találkozón nem csupán Magyarország, hanem a visegrádi négyek nevében mutatja be a válságkezelési tervét.

A Reuters szerint a környező országok reakciói messze nem olyanok, mint amilyet a magyar kormányfő várt. A szlovák pénzügyminisztérium állítólag nem is hallott a tervekről, Varsóból az a reakció érkezett, hogy Lengyelország már elkészítette saját forgatókönyvét, Petr Necas cseh miniszterelnök pedig annyit mondott, hogy a saját bankszektoruk számára fölösleges a magyar ötlet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.