BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga a Bankszövetség vezérével egyeztetett a devizahitelesek mentéséről

Megkezdődtek az egyeztetések a kormány és a bankok képviselői között a lakáscélú devizaalapú jelzáloghitelek kivezetésének lehetséges megoldásáról – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A mai napon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Patai Mihályt, a Magyar Bankszövetség elnökét. Az első találkozásukon a felek sikeresen tisztázták a lakáscélú devizahiteles problémák rendezésének alapelveit.

A felek ismertették azokat a javaslatokat, amelyek mentén a közel 570 ezer deviza jelzáloghitel szerződés kezelése elképzelhető. Rögzítették, hogy az elmúlt években hozott intézkedések - úgymint árfolyamgát bevezetése, végtörlesztés, kedvezményes forintosítás, nemzetközi eszközkezelő létrehozása, ügyfélsegítő programok beindítása -, többszázezer ügyfél számára jelentett pozitív változást, de minden ügyfélre kiterjedő, teljeskörű eredményt nem hozott – közölte az NGM.

Mindkét fél hangsúlyozta, hogy a megbeszéléseket reális határidőn belül célszerű lezárni, mivel az indokolatlan bizonytalanság kihathat nemcsak a pénzügyi rendszer működésére, hanem a gazdaság más folyamataira is.

A találkozó végén az egyeztető felek megállapodtak abban, hogy a lehetséges megoldási javaslatok kidolgozása érdekében folyamatosan egyeztetnek az elkövetkezendő hetekben is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.