BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyógyászati kutatóközpont létesül Balatonfüreden

A budapesti székhelyű K+F Tanácsadó Központ az általa alapított Gyógyközpont Gyógyászati Kutató és Szolgáltató Kft. keretében – jelentős uniós támogatás elnyerésével – korszerű diagnosztikai eljárásokon alapuló orvos-gyógyászati és táplálkozás-tudományi kutatóközpontot hoz létre Balatonfüreden.

A kutatóközpont létrehozását az indokolta, hogy egyre több vállalatvezető ismeri fel, hogy munkavállalóinak egészségi állapota jelentősen befolyásolja az üzleti eredményeket. Mára már a versenyképesség egyik kulcsa a vállalat munkatársainak egészsége és motivációja, ezért napjainkban a munkaszervezetek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a munkahelyi egészségmegőrzésre, állapotfelmérésekre és szűrésekre, vezetőik és a beosztott munkavállalóik körében egyaránt, mely által növekszik a szervezet hatékonysága.

Ezért a Gyógyközpont Kft. fontos feladatának tartja azt is, hogy a kutatómunka mellett magán-egészségügyi szolgáltatóként megbízható minőségi szolgáltatást nyújtson a magánszemélyeknek és az üzleti partnereknek egyaránt, segítséget nyújtson a leggyakoribb népegészségügyi betegségek megelőzésében, korai felismerésében, és ezek eredményeit kórházi és tudományos intézményi partnereink segítségével hasznosítsa a betegségek kezelésében.

A Gyógyközpont által végzendő kutatások célja a magyar lakosság egészségmegőrző és megbetegedési viszonyainak strukturált elemzése, a kedvezőtlen egészségmutatók hátterének feltárása, s a legnagyobb súlyú népbetegségek (szív- és érrendszeri, stroke és daganatos megbetegedések) determinánsainak vizsgálata. Emellett új mérési, diagnosztizálási módszerek és elvek kialakításával, a tudományos munka eredményeinek feldolgozásával igyekszünk hozzájárulni a betegségek megelőzéséhez és leküzdéséhez.

A Gyógyászati kutatóközpont a balatonfüredi a négycsillagos Anna Grand Hotelben valósul meg, mely több alkalommal „A legjobb wellness hotel”- címet nyerte el az utóbbi években, és a Gyógyközpont által tervezett  orvos-diagnosztikai  szolgáltatások jól illeszkednek a szálloda által kínált magas minőségű rekreációs szolgáltatásokhoz.

A Gyógyközpont a jelenleg elérhető legfejlettebb diagnosztikai berendezései által várakozási idő nélkül, magánpraxis keretében biztosítja a szív- és érrendszeri és daganatos megbetegedések szűrését. A központban dolgozó kutatók fejlett képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat végeznek CT, MRI és ultrahang készülékekkel, emellett csontsűrűség méréseket és speciális onkológiai terápiát is fognak végezni az Oncotherm-eljárás segítségével, mely a jelenleg létező legmodernebb műtét nélküli daganatkezelések egyike a világon.  

A Balatonfüreden létrejövő új kutatóközpont megvalósításához az Új Széchenyi Terv pályázati rendszerében 860 millió Ft uniós támogatás nyert el a GYÓGYKÖZPONT Kft., a fejlesztés összköltsége több mint 1,7 milliárd forint. A központ kialakítása folyamatban van, az uniós támogatást a korszerű kutatói infrastruktúra kialakításához, a szükséges orvostechnikai műszerek és berendezésekhez, valamint az ott dolgozók béréhez és járulékaihoz lehet felhasználni, mely lehetővé teszi, hogy gazdaságosan működő és hosszú ideig fenntartható új intézmény jöjjön létre. A fejlesztés keretében több mint 30 fős kutató-orvos és tudományos segédszemélyzet munkahely-teremtését vállalta a cég, akik számára az új munkahelyeket a megvalósítást követően min. 5 évig fogja megtartani 2013. végétől kezdődően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.