BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

386 ezret ér Matolcsy kitüntetése

A gazdaság kiemelkedő szereplőinek, valamint a minisztériumi hatáskörben működő dolgozóknak alapított különböző díjakat Matolcsy – jelent meg a Magyar Közlönyben. Gazdasági díjakat adnak át ezentúl többek közt március 15-én, október 23-án, és május elsején is.

A jövőben új elismeréseket adhat át a gazdaság kiemelkedő szereplőinek a nemzetgazdasági miniszter – jelent meg a Magyar Közlönyben. Az elismerések magyar és külföldi állampolgár, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek és kutatóműhelyek részére, valamint posztumusz is adományozható – áll a rendeletben.

A jövőben Matolcsy március 15-én és október 23-án a „gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység, vagy életmű elismeréséért” Magyar Gazdaságért Díjat fog adományozni évente összesen húsz díjazottnak. A díjjal érem, továbbá oklevél és jutalom jár, amelyet a minisztérium biztosít a költségvetéséből. A díjjal járó pénzjutalom összege a mindenkori kormánytisztviselÕi illetményalap 10-szerese. A közlönyben foglalt leírás szerint az érem ezüstből készül, előlapján Széchenyi István mellképe, hátoldalán a Lánchíd látható.

Az említett nemzeti ünnepeken, és a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából a miniszter feladat- és hatáskörébe tartozó területen eredményes tevékenységet végzett személyek Miniszteri Elismerő Oklevél díjazottjai lehetnek. Ilyen oklevelet évente 120 személy kaphat.

Az ipar, a szabványosítás, a mérésügy, a minÕségügy, vagy a műszaki biztonsági és piacfelügyelet érdekében végzett kimagasló tevékenység, vagy életmű elismeréséért Eötvös Loránd Elismerő Oklevél adományozható a „Magyar Műszaki Értelmiség napja”, vagyis május 10. alkalmából évente 10 főnek.

A kereskedelem érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység, vagy életmű elismeréséért Klauzál Gábor Elismerő Oklevél adományozható „Az Európai Kereskedelem napja”, azaz november 5. alkalmából szintén 10 díjazottnak évente.

Heller Farkas Elismerő Oklevél adományozható a közgazdaság, vagy a pénzügyek tudományos megalapozásában, oktatásban, hazai és nemzetközi viszonylatban kifejtett kiemelkedÕ tevékenység elismerésére augusztus 20-án, ezt évente csak öt díjazott veheti át.

Évente 12 fő veheti majd át a Pro Turismo Elismerő Oklevelet a Turisztikai Világnap (szeptember 27.) alkalmából a turisztikai tevékenység irányításában, tervezésében, szervezésében, a nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként.

A Munkaügyért Elismerő Oklevél adományozható a ezentúl május elseje alkalmából a foglalkoztatás- és bérpolitika kidolgozása, a munkaügyi kapcsolatok alakítása, a munkahelyi béke megőrzése, az érdekegyeztetés eredményessége érdekében kifejtett tevékenységért évente 26 főnek.

A Fogyasztóvédelemért Elismerő Oklevél adományozható a Fogyasztóvédelmi Világnap (március 15.) alkalmából a fogyasztóvédelem és a piacfelügyelet területén elért kiemelkedÕ eredményekért, ám ezt csak évente 4 díjazott kaphatja meg.

A Kárpát-medencei Térség gazdasági fejlesztésében, a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok elmélyítésében kiemelkedő eredményt felmutató természetes személyek, gazdálkodó és társadalmi szervezetek, kutatóműhelyek tevékenységének elismerésére a miniszter Kárpát-medence Gazdaságáért Elismerő Oklevelet adományozhat. Ezt Wekerle Sándor születésnapján, vagyis november 15-én adját majd át évente három főnek – álla a rendeletben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.