BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német kormány nem számít válságra

A német kormány a gyengülő konjunkturális prognózisok ellenére derűlátóan tekint a jövőbe – jelenti az N24 német hírtévé.

A munkanélküliségre vonatkozó adatok stabilak maradnak, a foglalkoztatási ráta pedig még nő is. Azzal lehet számolni, hogy a munkanélküliség aránya is 2013-ban változatlan marad – idézte a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja a gazdasági minisztérium éves gazdasági jelentésének tervezetét.

Eszerint a 2012-re vonatkozó adatok éves átlagban 2,9 millió munkanélkülivel számolnak, ami 6,8 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg. A foglalkoztatottság pedig „továbbra is mérsékelten emelkedő“. Ősszel a társadalombiztosításira kötelezett foglalkoztatottak száma meghaladta a 29 millió főt. Ez több mint 350 000 fős növekedést jelentett, és a berlini kormány becslése szerint 2013-ban további öt számjegyű növekedésre lehet számítani.

A Metall fémipari szakszervezet vezetője, Berthold Huber is derűlátóan nyilatkozott. „Az IG Metall 2013-ra stabil foglalkoztatási számokat vár” – hangoztatta a Handelsblattnak nyilatkozva. „Nem látunk olyan válságot, amely a foglalkoztatottak számának átfogó csökkenésében csapódna le“ – fogalmazott.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.