BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bíztató hír az euróövezetből

Augusztusban továbbra is a német feldolgozóipari teljesítményének visszaesését jelzi az ágazati beszerzési menedzser index (BMI).

A csökkenés üteme ugyanakkor valamivel lassúbb a júliusinál - közölte hétfőn a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.

Augusztusban 44,7 pontra nőtt a júliusi - 37 havi mélypontot jelentő - 43,0 pontról a német feldolgozóipari BMI. Az index 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

Augusztusban javult kissé, de továbbra is a teljesítmény csökkenését mutatja az euróövezeti feldolgozóipari beszerzési menedzser index (BMI) - közölte hétfőn a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.

Augusztusban 45,1 pontra emelkedett az euróövezeti feldolgozóipari BMI a júliusi 44,0 pontról, ami 37 havi mélypontnak számított. Az augusztusi BMI hóközi előzetes értéke 45,3 pont volt.

Az index 50 pont alatti értéke a vizsgált ágazat teljesítményének csökkenését, 50 pont feletti értéke pedig növekedését jelzi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.