BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fitch: Nem lesz leminősítési hullám, ha az USA költségvetése elbukik

Az Egyesült Államok recesszióba kerülhet, ha életbe lépnek az automatikus kiadáscsökkentő és bevételnövelő intézkedések. Ennek elkerüléséhez a demokratáknak és a republikánusoknak meg kell állapodniuk a szükséges intézkedésekről.

Az USA recesszióba kerülhet – mondta el Ed Parker, a Fitch Ratings igazgatója tegnap. A szakértő szerint az Egyesült Államok gazdasága zsugorodhat, ha az automatikus, 600 milliárd dolláros kiadáscsökkentő és bevételnövelő intézkedés életbe lép. Ennek elkerüléséhez Barack Obama elnöknek meg kell egyeznie a Kongresszus tisztségviselőivel.

Ha az USA újra recesszióba kerül, akkor az a globális gazdaságra is negatív hatással lesz Ed Parker szerint, ami minden országot kedvezőtlenül érinthet. Parker ugyanakkor nem mondta azt, hogy leminősítési hullámot indítana el a világban, de csökkentené a globális növekedési kilátásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.