BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a hét legfontosabb adata

Az első negyedévi 2 százalék után április-júniusban 1,5 százalékkal bővült az Egyesült Államok gazdasága – jelentette be pénteken a washingtoni kereskedelmi minisztérium.

A piaci konszenzus 1,3 százalék volt, az első negyedévi – korábbi – 1,9 százalékos évesített ütemet is fölfelé módosították. Ennél is nagyobb mértékben változott a 2011. negyedik negyedévi adat: a minisztérium a korábban közölt 3,0 százalékról 4,1 százalékra változtatta az évesített mutatót.

A lakossági fogyasztás évesített bővülésének üteme az első negyedévi 2,4 százalékról 1,5 százalékra lassult. Az export 5,3 százalékkal, az import 6,0 százalékkal bővült.

Az adat közzététele (magyar idő szerint délután fél 3) utáni percekben az amerikai tőzsdeindexek fölfelé indultak, a dollár pedig erősödött az euróval szemben – az utóbbiban azonban az amerikai GDP-adatnál feltehetően nagyobb szerepet játszott az a hír, mely szerint a spanyol pénzügyminiszter 300 milliárd eurós teljes körű hitelcsomagról tárgyal Németországgal.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.