BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londoni elemzők: a forintgyengülés miatt szünetet tarthat az MNB

Szünetet tarthat a monetáris enyhítési ciklusban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a forint jelenlegi gyengülése miatt - jósolták pénteken londoni pénzügyi elemzők.

A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltatási csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott elemzői a keddi kamatdöntéshez összeállított helyzetértékelésükben közölték: alapeseti előrejelzésük továbbra az, hogy a monetáris tanács újabb 0,25 százalékponttal 5,50 százalékra csökkenti az alapkamatot. A ház szerint ugyanis a monetáris testület várhatóan abból a megfontolásból fog kiindulni, hogy a piacok már beárazták ezt a csökkentést, így az újabb enyhítésnek nem lenne nagyobb piaci hatása.

A Morgan Stanley londoni elemzőinek megítélése szerint azonban a jelenlegi forintgyengülési folyamat egyértelműen nem összeegyeztethető egy újabb kamatcsökkentéssel, így a cég most 35-40 százalékos esélyt lát arra, hogy mégsem módosul az alapkamat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.