BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londoni elemzők: jóval 300 forint feletti eurónál állna meg Matolcsy

Jóval a 300 forint/eurós árfolyam fölé kellene gyengülnie a forintnak ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fontolóra vegye jelenlegi monetáris enyhítési ciklusának leállítását - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) közgazdászai a felzárkózó gazdaságok piacain kialakult eladási nyomásról és a térség jegybankjainak vérható reakciójáról befektetőknek összeállított elemzésükben közölték: véleményük szerint Matolcsy György MNB-elnök egyértelmű növekedéspárti alapállása, valamint a magyar gazdaság egyensúlyhiányainak és sérülékenységének csökkenése arra vall, hogy az MNB addig mindenképpen folytatja a fokozatos ütemű monetáris enyhítést, amíg a forint a 300-310 forint/eurós árfolyamsáv alatt marad.

A ház londoni elemzői szerint valójában még magasabban, inkább 320 forint/eurón lehet az a küszöbárfolyam, amely felett az MNB "időlegesen" leállítaná a kamatcsökkentéseket, mivel ez az árfolyam "fontos lélektani határ".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.