BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tárgyalnak Görögország kilépéséről

Görögország kilépése az euróövezetből "jelenleg nem tárgyalási téma" - jelentette ki Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter az ORF osztrák tévé jelentése szerint.

"A trojka jelentésére várunk" – mondta Fekter az osztrák miniszteri tanács ülése előtt. A jelentést szeptemberben várják, akkor majd biztosan látszik, hogy Görögország mennyire teljesítette a takarékossági intézkedésekre és a reformokra vonatkozó programot. Csak ezután lehet arról tanácskozni, hogy "miként kezeljük a kifizetéseket". Görögországban különösen a privatizálási program akadt el.

A trojka tagjai egyébként ma megérkeztek Athénbe az euró adósságválság kitörése óta elért takarékossági eredmények sorsdöntő vizsgálatára. A DPA német hírügynökség a pénzügyminisztérium köreiből úgy értesült, hogy az ellenőrzések körülbelül augusztus 6-ig tartanak. A trojka képviselői pénteken szeretnének Antonisz Szamarasz görög miniszterelnökkel találkozni - közölte a miniszterelnöki iroda. Végleges értékelés augusztus vége előtt nem várható. Ezt követően a trojka ismét Athénba utazik.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.