BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: "Magyarország nem dugja homokba a fejét"

Magyarországnak örülnie kell annak, hogy a szlovák gazdaság jól teljesít - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Magyar-szlovák gazdasági fórumán, Budapesten.

Ha Magyarország nem tartja elfogadhatónak a gazdasági lemaradását, nem azért kell szurkolnia, hogy a szlovákoknak rosszabbul menjen, hanem azért kell tennie, hogy jobban alakuljanak a saját dolgai - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy "mi egy tehetséges és sikeres szomszéddal akarunk versenyezni, mert a Forma-1-ben akarunk indulni, és nem a Forma-2-ben és a Forma-3-ban", még akkor is, ha ott könnyebb dobogós helyezéshez jutni.

 Beszédében érintette a magyar-szlovák kapcsolatot is, közölve, hogy "Magyarország nem dugja homokba a fejét", pontosan tudja ugyanis, melyek a fennálló vitás kérdések Budapest és Pozsony között. A jó gazdasági együttműködés azonban segíthet megoldani az egyéb konfliktusokat is - vélekedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.