BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Professzor: Le kell értékelni a forintot, nem szabad bevezetni az eurót

Jeremy Siegel, az amerikai pénzügyi elitképző, a Wharton School (University of Pennsylvania)) világhírű professzora azt javasolja, hogy a világért se adjuk fel a forintot, nyugodt szívvel engedjük annak értékvesztését, így Magyarország egy-két éven belül rendkívül vonzó befektetési célponttá, és kiemelkedően versenyképessé válik.

Az alapblog.hu-nak adott interjújának legfőbb üzenete, hogy az Európai Központi Bank hamarosan keményen le fogja értékelni az eurót minden más nagy devizához képest, mert nincs már egyéb eszköze arra, hogy hozzájáruljon az övezet szétesésének megakadályozásához.

A vezető amerikai és brit lapok, tévéállomások által gyakran idézett pénzügytudós, részvénypiaci szakember prognózisa úgy szól, hogy az euró és a dollár árfolyama között hat hónap múlva eltűnik a különbség, egy:egy lesz köztük az arány, így lassan, de biztosan az európai cégek válhatnak a legjobb befektetésekké.

Az amerikai részvények a professzor szerint az év végéig legalább 15 százalékot veszítenek értékükből, de az elnökválasztás nyomán előállt új helyzet és a várható globális javulás nyomán a Dow Jones index a jövő év végére eléri a 15 ezer pontot, amivel történelmi csúcsot dönt.

„Azért is érdekel Magyarország, mert ottjártamkor nagyon mély és jó benyomást tettek rám a látnivalók és az emberek is. Magyarországgal egyetemben a többi olyan európai országot is igyekszem részleteiben nyomon követni, amely az Európai Uniónak tagja ugyan, de övezeten kívül maradt” – mondta a professzor.

Hangsúlyozta: érdekel, hogy miként reagálnak az euró körüli válságra. „Röviden kifejezve véleményemet: szerencséjüknek tartom, hogy nem vezették be az eurót. Azt javaslom, hogy sose tegyék meg. Elveszítik szuverenitásukat, leszűkül a mozgásterük, nem tudják irányítani érdekeiknek megfelelően a gazdaságukat” – vélekedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.