BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hír érkezett Németországból

Németországban egyre pesszimistábbak az Ifo intézet kutatói szerint. Az index a várt emelkedés helyett csökkenést mutatott.

A német Ifo index a várakozásokkal ellentétben ötödik hónapja csökken szeptemberben. A német üzleti hangulatindex ezzel több mint két és fél éves mélypontra került.

Az Ifo intézet hangulatindexe 101,4 pontra süllyedt az augusztusi 102,3 pontról. Ez 2010 februárja óta a legalacsonyabb szint. A Bloomberg által megkérdezett közgazdászok azt várták, hogy 102,5 pontra emelkedik az index.

Az Ifo index azt mutatja, hogy a német vállalatok továbbra is szkeptikusak Mário Draghi, az Európai Központi Bank elnökének varázslata kapcsán – véli Carsten Brzeski, az ING Group vezető közgazdásza. A strukturális kiigazítások, amelyeket Németország üzleti partnerei végrehajtanak, csökkentik a keresletet a német termékek iránt – tette hozzá.

Emlékezetes, az EKB ebben a hónapban jelentette be, hogy hajlandó azoknak az országoknak a kötvényeit vásárolni, amelyek segítséget kérnek az euróövezet mentőalapjától, az ESM-től. Az EKB sterilizált, korlátlan kötvényvásárlási programot hirdetett, ám eddig Spanyolország és Olaszország sem kért segítséget az ESM-től, ami a szigorú ellenőrzéssel jár.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.