BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

S&P a spanyol mentésről: Szép, de hol a vészkijárat?

A Standard & Poor’s friss elemzésében azt javasolja, hogy a spanyol kötvények tulajdonosai váljanak meg a papíroktól, még mielőtt Madrid az EU-IMF segélyért folyamodik.

A spanyol államkötvények hozama továbbra is a veszélyzónának számító 7 százalék körül kelnek el. "Azt gondoljuk, hogy Spanyolország a következő negyedévekben hivatalosan is segélyért folyamodik és ezzel csatlakozik a görög-portugál-ír trióhoz, elveszítve piaci finanszírozását" – írják az S&P elemzői.

Rob Quinn, a cég szakérőt a CNBC tudósítása szerint azt jósolja, hogy 2012 végéig 5 százalékot zuhan majd a részvénypiac, a déli államok pedig alulteljesítenek. "Elismerjük az EU döntéshozóinak közelmúltban tette lépéseit, de az gondoljuk, hogy a konfliktus fokozódik és az európai bankok továbbra is gyengélkednek majd" – állítják az S&P elemzői. Spanyolországnak a cég számításai szerint 280 milliárd euróra lesz szüksége az ország finanszírozásához a következő másfél évben, miközben az EU segélyalapjából csak 260 milliárd euró érhető el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.