BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Svájc jobban fog hasítani

A KOF svájci gazdaságkutató intézet 0,2 százalékról 0,8 százalékra módosította az idei svájci GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését.

A svájci kormány is 0,8 százalékos gazdaságnövekedéssel számol, míg a svájci központi bank szerényebb, 0,5 százalékos emelkedést vár. A KOF szerint elsősorban az év második felében várható jelentősebb élénkülés a gazdaságban, de az erős frank továbbra is visszafogja az export bővülését. A svájci hazai össztermék (GDP) 1,9 százalékkal nőtt tavaly.

A KOF továbbra is erős frankkal számol, de úgy véli, hogy fokozatosan gyengül majd az 1,20 frankos euróárfolyamról, amelyet a svájci központi bank tavaly szeptemberben maximált.

A gazdaságkutató intézet várakozása szerint a svájci központi bank legalább 2013-ig fenntartja a jelenlegi, zéró körüli kamatszintet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.