BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többet adóztak a németek

Idén januárban Németországban 1,8 százalékkal több adó folyt be, mint a múlt év azonos hónapjában, az összege 40,2 milliárd euró volt, 700 millió euróval meghaladva a tavaly januári összeget - írja a Handelsblatt, a német szövetségi pénzügyminisztériumból származó információkra hivatkozva.

Wolfgang Schaeuble pénzügyminiszter és a kollégái tehát fellélegezhetnek. A 2012 utolsó negyedében tapasztalt gyenge konjunktúra ugyanis nyilvánvalóan nem hagyott nyomokat az államkasszákban, a januári adóbevételek túlnyomórészt a tavaly negyedik negyedévben történt folyamatokon alapulnak, amikor a gazdasági teljesitmény reálértékben 0,6 százalékkal csökkent.

Az idei év hátralévő részére pedig a Schaeuble környezetében dolgozó közgazdászok azt várják, hogy a német gazdaság "ismét érzékelhetően lendületbe jön". Mindenekelőtt a robosztus munkaerőpiac, a rendezett béremelések számítanak az egészséges állami pénzügyek garanciájának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.