BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyben Németország top minősítése?

Az euróövezet adósságválsága Németországot is magával rántja - írja a Financial Times Deutschland (FTD) keddi számában, arra utalva, hogy a Moody’s hitelminősítő intézet "negatívra" rontotta a Németországra vonatkozó kilátását.

A német szövetségi pénzügyminisztérium nyomban bírálattal illette a Moody’s Investors Service értékelését. Németország továbbra is az euróövezet stabilitásának horgonya. Továbbra is igen szilárd a gazdasági és a pénzügyi helyzete.

A Moody’s becslése rövid lejáratú kockázatokat helyezte az előtérbe, miközben ezúttal sem tesz említést a hosszabb távú stabilizációs kilátásokról. Az FTD szerint a kilátásra vonatkozó jelzés azt jelenti, hogy bizonyos idő után a hitelképesség leminősítése is esedékessé válhatna, ami magasabb költségeket jelentene az ország részére újabb hitelek felvételekor.

Ám Németország jelenleg rendkívül alacsony kamatok mellett tud újabb pénzt felvenni, ellentétben például Spanyolországgal vagy Olaszországgal, amelyeknek részben több mint hétszázalékos kamatot kell fizetniük. A Die Presse bécsi lap szintén arra hívja fel a figyelmet, hogy a Moody’s mindazonáltal továbbra is megerősítette Németország legjobb, AAA hitelminősítését. Németországnak egyébként a Standard and Poor’s-nál "stabil" a kilátása

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.