BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszavágja idei növekedési kilátásait az IMF

Lefelé fogja korrigálni a világgazdaságra vonatkozó növekedési prognózisát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legújabb jelentésében, mondta Christine Lagarde vezérigazgató Tokióban.

A kilátások egyre borúsabbak, mivel a fejlett, illetve a gyorsan fejlődő országok is a lassulás jeleit mutatják, tette hozzá indoklásul Lagarde.
Az IMF első embere ezzel részben az úgynevezett BRIC országokra, Brazíliára, Oroszországra, Indiára és Kínára utalhatott.

A dél-amerikai ország gazdaságának idei évre vonatkozó növekedési előrejelzését a múlt héten módosították szakértők 2,05 százalékra a korábbi 2,18 százalékról – 2010-ben még 7,5, tavaly pedig 2,7 százalék volt az érték. Befékezett az indiai gazdaság is, amely az első három hónapban 5,3 százalékkal izmosodott. Ez az elmúlt kilenc év leggyengébb eredménye.

Lassul a kínai gazdaság is: a távol-keleti ország 7,6 százalékkal növekedhetett a második negyedévben – ez hároméves mélypont –, 2012 egészére pedig 8,2 százalékos plusz várható, ami a legalacsonyabb érték lenne 13 év óta. Oroszországban pedig a várt 4,9 százalék helyett csak 4,0 százalékkal nőtt a gazdaság az első negyedévben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.