BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Martonyi: nem elég jó a magyar-lengyel forgalom

A számok azt mutatják, hogy a lengyel-magyar kereskedelmi forgalom elmarad a lehetőségektől - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a Waldemar Pawlak lengyel miniszterelnök-helyettessel, gazdasági miniszterrel tartott szerdai varsói tárgyalásáról az MTI-nek.

A két fél egyetértett abban, hogy a kereskedelmi forgalom serkentése érdekében bátorítani kell a gazdasági élet szereplőit a kétoldalú kapcsolatok erősítésére. A magyar külügyminiszter kétnapos látogatásra érkezett Lengyelországba, ahol csütörtökön részt vesz a V4-Nyugat-Balkán kibővített külügyminiszteri ülésén.

A szerdai találkozón a két ország energetikai együttműködésének fejlesztéséről is szó esett. Lengyelország és Magyarország között az infrastrukturális összeköttetések nem elég fejlettek - mondta a külügyminiszter, hangsúlyozva, hogy mindez a gazdasági kapcsolatokon kívül az emberek közti kapcsolatokat, a turizmust is gátolja.

Kiemelte, hogy a közép-európai térségben rejlő lehetőségeket illetően is egy véleményen voltak a lengyel miniszterrel, a magyar-lengyel együttműködést pedig a régió dinamizmusa szempontjából is az egyik legfontosabb tényezőjének tartják.

Az energiaforrások diverzifikálásával kapcsolatban a külügyminiszter elmondta: a magyar kormány minden olyan kezdeményezést támogat, amely csökkenti az egyoldalú energiafüggést, és segíti a két ország gazdasági együttműködését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.