BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A közoktatás került az egyeztető tanács tegnapi napirendjére

Az oktatási államtitkár az MTI-nek elmondta: a tanács résztvevőinek a közoktatási intézményrendszer átalakításáról számolt be. Az ülésen – tájékoztatása szerint – a legtöbb megszólaló egyértelmű támogatásáról biztosította az átalakítási terveket. Az ügy amiatt került az NGTT elé, mert 2013. január 1-jével a települési önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézmények állami fenntartásba kerülnek, az önkormányzatok pedig külön szerződésben foglaltak szerint látják el a konkrét feladatokat.

Hoffmann Rózsa közölte: komoly megerősítést kapott abban, hogy az oktatási rendszerben gazdaságorientált tan­anyagokra van szükség, bár hozzátette: a munkavállalói oldal ismét bírálta, hogy a tankötelezettség 16 éves korig tartson.

„Több más pontot is bíráltunk, sem pedagógusként, sem magánemberként nem tudom elfogadni az oktatás átalakítását” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban a Világgazdaságnak Varga László. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke hozzátette: az NGTT már csak azért sem tudja támogatni a közoktatás már lezajlott átalakítását, mert ezügyben nem kérték ki a Tanács véleményét. Varga László lapunknak kifejtette: az oktatás egészének koncepcióját kellett volna megtárgyalni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.