BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akár 30 milliárdba is kerülhetnek Rogán építési tervei

November elején kezdik el a Ferenciek terének átépítését - jelentette be Rogán Antal V. kerületi polgármester. A tér rendezése 3 milliárdból jöhet ki, a budapesti belváros további átalakításainak költségei pedig akár a 30 milliárd forintot is meghaladhatják.

November elején kezdődik a Ferenciek tere teljes átalakítása, amelynek keretében a buszsávokat középre teszik át, kiváltják az aluljárót és felszíni gyalogos kapcsolatokat alakítanak ki - jelentette be Rogán Antal V. kerületi polgármester.

Ezzel párhuzamosan megkezdik a Március 15. tér déli részének felszínrendezését is, ahol kiépül egyebek mellett az Erzsébet híd fel- és lehajtója - mondta a kerületvezető, hozzátéve, hogy a Belváros új főutcájának kiépítése elnevezésű projekt második ütemét közösen valósítja meg a kerület, a főváros és Budapesti Közlekedési Központ.

A tervek nagyra törőek: a következő két évben átalakítanák a Ferenciek terét, felújítják a déli belváros mellékutcáit, a Kossuth tér környezetét, a Váci utcát, és szeretnének forrást találni a Széchenyi tér megújításához és a kettes villamos pályafelújításához. A Ferenciek terén nemcsak a tér újul meg, hanem a térség teljes rehabilitációját megvalósítják, átalakítják a forgalmi rendet, a buszokat a középső sávokba vezetik, kiváltják az aluljárót és mindenütt felszíni gyalogos kapcsolatokat létesítenek. A Március 15. tér déli szakaszán új fel- és lehajtót alakítanak ki az Erzsébet hídra. Emellett folyamatban van a kettes villamos nyomvonalának megváltoztatása a Kossuth téren.

Rogán ismertette: a Ferenciek tere átalakítása, valamint több más belvárosi fejlesztés 3-3 milliárd forint értékű, a Kossuth tér rekonstrukciója 10 milliárd forintot meghaladó beruházás. A tervek között szerepel a Széchenyi tér és a 2-es villamos pályájának felújítása is, ami további 5-20 milliárd forint lehet. Hozzátette: a belváros megújítása várhatóan 2014. március 15-re készül el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.