BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétmilliárdos ipari park fejlesztés Pécsett

Kétmilliárdos munka kezdődhet el jövőre a város déli részén egy összesen 165 plusz 20 hektáros területen.

A közgyűlés döntése alapján aláírhatták a szerződést, s így megalakulhatott az Ipark Pécs Kft., amely a város déli részén egy összesen 165 plusz 20 hektáros ipari parkot hoz létre. Páva Zsolt polgármester a tegnapi bejelentéskor elmondta, a városnak 26 százalékos tulajdonrésze van a társaságban, amely mintegy egymilliárdos vagyonnak felel meg, s természetesen a későbbiekben a hasznon is ilyen arányban osztoznak - írta a bama.hu.

Az osztrák partner, az IPP-Airport Invest Kft. ügyvezetője, Hans-Peter Frauenhoffer közölte, a tervezés után 2011 májusában elkezdődik az infrastruktúra kialakítása, a közművesítés, erre mintegy 2 milliárd forintot szánnak. Ezzel párhuzamosan megindul a terület kiajánlása a befektetőknek, személyes kapcsolatok révén, de ipari szakvásárokon, fórumokon is. Pentz Mihály, az Ipark Pécs ügyvezetője elmondta, hazai és külföldi cégeket, üzemeket egyaránt keresnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.