BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gigantikus költekezésben a francia élvonal újonca

A Monaco pár nap alatt 130 millió eurót költött el az átigazolási piacon, tavaly ennél többet csak a PSG fizetett.

Alig fejeződtek be – egyes országokban még mindig tart az idény – Európa legjelentősebb labdarúgó bajnokságai, máris őrületes összegeket költöttek a már 2013-14-es szezonra a csapatok. A legnagyobb összeget eddig a francia másodvonalból feljutó Monaco költötte pár hét alatt, eddig összesen 130 millió eurót. Az összeg jelentőségét mutatja, hogy tavaly az egész idényben a szintén francia Paris Saint-Germain költötte a legtöbbet a világon, 147 millió eurót. A tavalyi második a költések terén a Chelsea volt 115 millió euróval, ezt már most meghaladta a Monaco.

Az idén még ennél is jelentősebb bevásárlások lehetnek, az olyan klubok, mint a Chelsea, a Manchester City, vagy a Real Madrid még nem jelentkeztek jelentős transzferrel. Az utóbbi években egyébként a Real Madrid 2009/10-es szezonban elköltött 257 millió eurója volt a csúcs.
A katari befektetők tulajdonában lévő Paris Saint-Germain az utóbbi években gigantikus mértékben költött az átigazolási piacon, a francia bajnokságot meg is nyerte. Most azonban már egy tőkeerős riválist kapott a Monaco személyében.

A hercegség csapata Dmitrij Ribolovjev orosz pénzmágnás kezébe került. A kolumbiai Falcaót olyan klubok elől sikerült elszipkázni, mint a Chelsea, a Real Madrid vagy a Manchester City. Az előző idényben a brazil Hulk átigazolása volt a legdrágább transzfer, miután a Portótól a Zenit megvásárolta 55 millió euróért. Ezt az összeget már most megdöntötték a kolumbiai Falcao leigazolásával Monacóban, de a szintén brazil Neymarra is többet költött ennél a Barcelona.

A Portótól eddig összesen 72 millió euróért vette meg a Monaco a James Rodriguez, Joao Moutinho kettőst, de már 20 millióért Fernandót is leigazolná a portugál klubtól. Tervezték a barcelonai Victor Valdez megszerzését is, aki egyelőre még marad klubjában. A Real Madridtól átigazolták Ricardo Carvalhót, de még Fabio Coentrao és Diego Lopez is érkezhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.