BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három halálos ítélet a Tienanmen téri merénylet miatt

Három embert ítéltek halálra az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm területen hétfőn, miután bűnösnek találták őket a tavaly októberi Tienanmen téri terrormerénylet megszervezésében - jelentette a kínai állami média.

A területi székhely, Urumcsi középfokú bírósága által kihirdetett elsőfokú ítélet szerint a három ujgur férfi terrorcsoportot szervezett, illetve vezetett, valamint "veszedelmes módszerekkel veszélyeztette a közbiztonságot".

További két ember életfogytig tartó, illetve húszévi börtönbüntetést kapott, mert tagjai voltak a terrorcsoportnak, és ők is "veszélyeztették a közbiztonságot". Három férfit öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítéltek. A nyolc vádlott tárgyalása június 13-án kezdődött.

Az október 28-ai pekingi akció során egy városi terepjáró közvetlenül a Tiltott Város bejáratánál a tömegbe hajtott, majd kigyulladt. Hárman benne égtek, két járókelő, köztük egy Fülöp-szigeteki turista meghalt, és mintegy negyvenen megsebesültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.