BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Könyv nélkül maradhatnak diákok a tanévkezdésre?

Adminisztratív hiba miatt több szülő sem kapta meg a tankönyvek díjbekérőjét a Könyvtárellátótól - értesült a Pénzcentrum.hu.

Bár a lap értesülései szerint több díjbekérő is kézbesítetlenül érkezett vissza a Könyvtárellátó Nonprofit Zrt.-hez (KELLO), ennek ellenére a KELLO nem siet tájékoztatni a tankönyvfelelősöket az esetleges adminisztratív problémákról. Egy aggódó szülő elmondta: "Nem érkezett meg a díjbekérő, amit jeleztem is a Könyvtárellátónál. Mint azonban azt telefonos megkeresésemre elmondták, az adminisztratív hibával ők nem tudnak mit kezdeni, annak kezelése/javítása a tankönyvfelelősök feladata. Ráadásul ahogy hallottam, nem mi egyedül jártunk így az iskolában."

A Pénzcentrum.hu megkeresésére egy budapesti általános iskola tankönyvfelelőse elmondta: "Érthetetlen, miért nem tájékoztatja a Könyvtárellátó a tankönyvfelelősöket a megszokott csatornák valamelyikén. Visszajelzés nélkül nehéz kijavítani egy esetleges adminisztratív hibát, főként hogy a tankönyvfelelősök nem látják, ki kapta meg, s ki nem a díjbekérőt. Erről csak a Könyvtárellátónak, mint feladónak van adata" - hívta fel a figyelmet a tankönyvfelelős, majd hozzátette: "A probléma mihamarabbi orvoslása nélkül könnyen előfordulhat, hogy sok diák tankönyvek nélkül kezdheti meg a 2013/14-es tanévet."

A befizetési határidő a korábban sokat támadott július 31-ről augusztus 15-re módosult. A határidő lejárta után is lehetőség van kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét, ebben az esetben a befizetés tényét a tankönyvek átvételekor, az iskola felé kell igazolni.

„A Magyar Postával közösen keressük arra a megoldást, hogy még több postahivatalban lehessen fizetni a tankönyvekért az iskolakezdési utalvánnyal" – nyilatkozta korábban lapunknak Arany Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. igazgatója.

Arany Tamás lapunknak elmondta, hogy a KELLO raktáraiban már diákmunkások is segítik a tankönyvek csomagolását, ahogy azt korábban lapunknak Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár is jelezte. Budapesten és vidéken több száz diákot alkalmaznak a raktárakban augusztus közepéig, vagy végéig, attól függően, hogy a kiszállításokat milyen ütemben tudják végezni. Szeptembert követően már a pótrendelések kiszolgálására már valószínűleg jóval kevesebb diákmunkásra lesz szükség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.