BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bíróság elrendelte a józsefvárosi piac kiürítését

A Pesti Központi Kerületi Bíróság – a MÁV Zrt. végrehajtási eljárási kezdeményezésére – elrendelte a „Négy Tigris” piac teljes területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és a nemzeti vasúttársaság birtokába adását. A bírósági végzés a Komondor Kft. fellebbezése esetén is végrehajtható.

Az ügyben eljáró végrehajtó fogja megjelölni a végrehajtás megkezdésének pontos – várhatóan májusi-júniusi – időpontját. A vasúttársaság a végrehajtási eljárás gyors és szakszerű lefolytatásához minden segítséget megad. A Kőbányai úti, „Négy Tigris” piac által használt területet eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni a MÁV Zrt. részére.

Emellett az ügyben kijelölt piacfelügyeleti hatóságként eljárt X. kerületi jegyző a Komondor Kft. által üzemeltetett „Négy Tigris” piac piacüzemeltetési engedélyét visszavonta, a tevékenység folytatását megtiltotta és a piac bezáratásáról és nyilvántartásból való törléséről rendelkezett.

A döntés ellen benyújtott fellebbezést Budapest Főváros Kormányhivatala elbírálta, és a határozatot helybenhagyta. A másodfokú határozat a hivatalos közléssel jogerős, ellene nincs helye fellebbezésnek. A vasútvállalat értesíti a piac bérlőjét, kereskedőit, hogy a piac működése a fentiek szerint megszűnik és kiürítésre kerül, ezért kéri a területről az ingóságok haladéktalan elszállítását - derül ki a Magyar Államvasutak Zrt. közleményéből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.