BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maláj gép: kulcsfontosságú adatok hiányoznak

A maláj gép utáni eredménytelen kutatás a hozzátartozókban egyre nagyobb bizonytalanságot kelt. Az ország jelenleg nem rendelkezik azokkal az információkkal, amik szükségesek a keresés folytatásához.

Csütörtökön a maláj közlekedési miniszter, Hisammudin Husszein azt közölte, hogy országa nem rendelkezik azokkal a nyers adatokkal, amelyek a gép és a műhold közötti információt rögzítették. A miniszter hozzátette, hogy ezek az adatok elengedhetetlenek lennének a kutatás további sikeres folytatásához.

Az olykor eltérő és bizonytalan hírek hallatán nem csak a családtagokban hanem a kutatást végző emberekben is csökkent a hatóságokba vetett bizalom.

Najib Razak maláj miniszterelnök a CNN-nek korábban elismerte, a katonai radarok észlelték, hogy az utasszállító eltért az eredeti útvonalától, de a gép nem tért el attól olyan mértékben, hogy komolyabb figyelmet fordítsanak rá.
 
Tony Abbott, ausztrál kormányfő eközben kijelentette, hogy nem lát sok esélyt arra, hogy az óceán felszínén találják meg a gép darabjait, ezért az Indiai-óceán fenekére terjesztik ki a kutatás területét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.