BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lekerült a napirendről a reklámadó ügye

Őszig mindenképpen lekerül a napirendről a reklámadó ügye. „A kormány és a Magyar Reklámszövetség az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztetett a médiavállalkozásokat sújtó tervezett adóval kapcsolatosan. A tárgyalásokban a széleskörű iparági összefogás eredményeképp részt vett az összes érintett szakmai szervezet. A következő egyeztetés ma lett volna, azonban a Miniszterelnökség azt a tájékoztatást adta a Magyar Reklámszövetség részére, hogy a tervezett adót tartalmazó jogszabály a jelenlegi ülésszakban nem kerül a Parlament elé”– közölte lapunkkal Balogh Virág. A szövetség főtikára hozzátette: ennek megfelelően az egyeztetések ősszel folytatódnak, amennyiben a kormány úgy dönt, hogy újra napirendjére tűzi a tervezett adó elfogadását.

A tervezett adó mértéke a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezete szerint sávosan emelkedett volna: 1 milliárd forint alatt nem kellene fizetni, majd 1 százalékot, az 5 és 10 milliárd forint közötti részre 10, az ezt meghaladó részre pedig 20 százalékot. A Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete szerint a médiaszektorra kivetni tervezett adó visszafordíthatatlan folyamatokat indíthatott volna el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.