BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot bukhatnak a magyarok a Tesco szigorításán

Nem lehet biztosra venni, hogy a Tesco beszállítói láncának mélyreható reformja miatt nem fognak majd többet fizetni a vásárlók az élelmiszerért – nyilatkozta a brit kereskedelmi lánc vezérigazgatója a Telegraph-nak adott interjújában. Philip Clarke a lapnak elmondta: a Tesco reformokat fog bevezetni a lóhúsbotrányra válaszul. Ezek egyike a „közelebbről történő beszerzés lesz”, vagyis több terméket fognak vásárolni brit farmerektől. Clarke ígérete szerint kevesebb tengerentúli húsimportot bonyolít majd a Tesco, hosszabb távú szerződéseket köt a brit termelőkkel, és új minőségellenőrző rendszert is bevezetnek. Hozzátette: júliustól minden brit Tescóban árult csirkehús brit farmerektől származik majd.

A brit Tesco sajátmárkás, azaz Tesco Value csirketermékeinek döntő része, több mint 90 százaléka importból származik. A fő beszállítók között van Lengyelország, Hollandia, Brazília, Thaiföld, és Magyarország is.

„Évente megközelítőleg ezer tonnányi árut szállítunk az angol Tescónak, döntően friss és fagyasztott csirkemellet, valamint sütésre előkészített, pácolt, konyhakész termékeket. Ezeket a termékeket az angol baromfiipar képtelen lenne ezen az áron előállítani” – nyilatkozta a lapunknak Bárány László, a Master Good cégcsoport elnöke.

Hozzátette: „Ha a brit Tesco beváltaná ezt az ígéretét, akkor azonnal 20-30 százalékkal nőne a value termékek ára. Ez fokozottabban igaz lenne a feldolgozott termékek esetében.” Hozzátette: ezzel a brit Tesco baromfi-értékesítésének akár 20-30 százalékát is elveszthetné. „Alighanem egy nem kellően végiggondolt marketingfogásról van szó” – vélekedett a Master Good elnöke.

További részletek: vg.hu/tescocsirke

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.