BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árvíz: meghosszabbítják a veszélyhelyzetet

Benyújtotta a belügyminiszter hétfő délelőtt a parlamentnek a 2013. június 4-én kihirdetett veszélyhelyzet meghosszabbításához történő hozzájárulásról szóló határozati javaslatot.

Pintér Sándor indítványának elfogadásával az Országgyűlés arra hatalmazza majd fel a kabinetet, hogy a veszélyhelyzet kihirdetéséről és az ennek során teendő intézkedésekről szóló kormányrendelet hatályát legfeljebb 2013. július 19-ig meghosszabbítsa.

Az alaptörvény értelmében a kormány veszélyhelyzetet kihirdető rendelete tizenöt napig marad hatályban, kivéve, ha a kabinet - a parlament felhatalmazása alapján - a rendelet hatályát meghosszabbítja.

A Duna felső vízgyűjtőin az elmúlt napok intenzív csapadéktevékenysége ugyan mérséklődött, azonban a már lehullott csapadék következtében az eddigi legnagyobb vízszintet elérő, legtöbb helyen azt meghaladó, és csak lassan levonuló árhullám vonul le a Duna magyarországi szakaszain - olvasható a belügyminiszteri javaslat indoklásában, amely szerint - a Duna cseh és szlovák oldali mellékfolyóinak vízgyűjtő területén bekövetkező esetleges csapadéktevékenységgel is számolva - a védekezés elhúzódásával kell számolni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.